InfoInfo
Truus Wijnen (1959) geboren en getogen Twentse, wandelt en fotografeert met passie.

Daarbij kijkt ze om zich heen met een onbevangen blik. Haar oog voor detail en haar gevoel voor humor leveren ontwapende en eigenzinnige foto’s op met onverwachte composities en niet zelden legt ze hilarische situaties vast. Twente, de Achterhoek maar ook de grensstreek zijn de favoriete gebieden waar ze wekelijks wandelt en fotografeert. Indrukken daarvan deelt ze op haar veelbezochte Weblogs. Doorgaans fotografeert ze met een spiegelreflexcamera maar één van haar stellingen is dat je geen top-camera nodig hebt om het ultieme plaatje te maken. Meerdere van haar opvallende fotomomenten zijn dan ook met een compactcamera 'gevangen' terwijl de laatste tijd ook verrassende momenten worden vastgelegd met de Iphone. Het gaat volgens de fotografe om degene die de camera in handen heeft en oog heeft voor het moment dat vraagt om vastgelegd te worden.
Truus Wijnen organiseert en begeleidt wandelingen, met name in Twente en de Achterhoek.
Ze maakt sinds enige jaren eigen wandelroutes en wandelreportages waarvan in de loop der jaren meerdere gepubliceerd zijn. Een en ander heeft ondertussen geresulteerd in de uitgave van wandelgidsen.
In 2014 is haar wandelgids 'Twaalf Twentse Tochten 'verschenen.
In 2015 volgde de Wandelgids 'Kuieren kijken en kieken in de Achterhoek'.
Een gids met routes voor kinderen alsmede een nieuwe Twentse wandelgids zijn in voorbereiding. De Twentse gids komt voorjaar 2018 op de markt.

Contact
Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar:
Infotruuswijnen(apestaartje)hetnet.nl
Let op: vervang  (apestaartje) door @